Stall & Boxar

Anläggningen har i dagsläget fem stall (Blacksmith* Prostable * Academy * Coach * Hippo) på totalt 42 boxar. Stallens ålder sträcker sig från 2014 fram till 2018 och håller de lagstadgade måtten och kraven som ställs.  Samtliga stall har spolplatta med kall och varmvatten, samt uppvärmd sadelkammare. Stallen är utspridda på anläggningen vilket ger en lugn miljö. Letar ni boxplats så kan ni höra av er till följande tränare / stallägare som hyr av oss.

Bruno Degreff  (Dressyr) 070 – 713 678 6
Sabine Blixt (Försäljning & Uppstallning) 070 – 734 707 2
Sofie & Ritchie (Hoppning) 073 – 393 620 4

 

Solarium

Solarium finns i två av stallen och får nyttjas av alla våra gäster på anläggningen.

Boxval

Alla boxar på anläggning har plank av Bongossi eller Bambu , ett motståndskraftig träslag och ger ett mjukt och elegant intryck i stallen. Finns stängda och öppna boxar. Fullt modern anläggning med tillgång till WC för alla stallgäster.

Sadelkammare

Samtliga sadelkammare är uppvärmda och försedda med kodlås. Dörrarna är gjorda av stål för att dessa ska vara svåra att forcera.

Lilla ridhuset

Det lilla ridhuset på anläggningen håller i dagsläget 21 x 45 meter. Botten består av TerraTex uppblandat med ett sand. Ridhuset har automatiskt bevattningsanläggning som körs med jämna mellanrum för att undvika dammbildning.  I ridhuset finns det tillgång till hinderpark.

Stora ridhuset

Vårt nya ridhus håller ett banmått om närmare 24×75 meter och är fullisolerat. Den totala ridytan är över 1800 kvadratmeter och underlaget består av baskarpsand och fiber från Expora. Ridhuset har ventilation med värmeväxlare för att återcirculera den värmen som släpps ut och ger ett behagligt ridklimat. LED belysning i taket samt belysta bokstäver för dressyr. Automatiska dörrar som öppnas vid inpassage. Full automatisk bevattning som sköter allt automatiskt. Alla våra ridhus harvas kontinuerligt av personalen.

Utebana

Utebana finns. Till utebanan finns det även en hinderpark för de som är intresserade av hoppning.

Gräsbana

Vi har en stor och härlig gräsbana som är dressad med sand. Den är ungefär 100 meter lång och 60 meter bred. Självklart står det en hinderpark där också. Perfekt for motionspass och för både dressyr och hoppning. Gräsbanan är dressad med sand och Terratex. Där finns även en vattengrav.

Skrittmaskin

På anläggningen finns det en skrittmaskin som fritt får användas av alla stall och deras gäster. Skrittmaskinen byggdes i slutet av 2013 och har belysning samt tak. Skrittmaskinen har plats för 6 hästar åt gången och håller en diameter om 18 meter. Det ger ungefär ett varv om 50 meter. En uppskattad maskin som frigör tid och motarbetar gallor på anläggningens hästar.

Parkering

Grusad parkering finns för alla stallgäster och deras trailer / lastbilar  i anslutning till anläggningen.

Hagar

Vinterhagarna drivs av ett kraftigt elaggregat – dessa finns i nära anslutning till anläggningen. Sommarhagar finns runtom anläggningen på dess areal och ligger direkt utanför alla vinterhagar. Anläggningen har 17 hektar mark idag och vi arrenderar även 2 hektar för sommarbete. Alla hagar har fått ny tråd de senaste åren och har bra funktion även ute i sommarhagarna.

Tvättstuga

En kraftfull 15 kilos maskin med tillhörande centrifug finns att använda för alla på anläggningen.

Gödsel & avfall

Vi har miljömässig hantering av gödslet på plats på anläggningen i samarbete med Fortum HorsePower. Vi använder oss utav torv, spån eller halmpellets på anläggningen. Fortum horsepower är numera klassad som ”Bra miljöval” vilket glädjer oss. Övriga brännbara sopor placeras i en dedikerad släpvagn som vi ombesörjer att tömma. Övriga sopor finns det traditionella kärl att lämna i.

Besprutning

Alla sommarhagar besprutas varje vår för att hålla ogräs och andra örter i schack som inte är bra för hästar. Detta sker i god tid innan sommarbetet släpps på. Vi är certifierade för besprutning och detta ombesörjs av oss själva.

Motionsslinga

Runt en av våra sommarhagar har vi gjort plats för en motionsslinga där du kan träna din häst. Vi klipper den regelbundet och den är öppen när marken är torr.

Ridning

Ridningen på anläggningen sker oftast i vårt ridhus, ridbana och gräsbana.  Det rids även ut på vår grusväg och runt en del åkrar vi äger, där man kan galoppera och träna sina hästar. Vill man gå på långtur finns möjligheter för skogsturer och långa pass för den delen. Med andra ord finns det möjlighet till en varierande och bra ridning.

Bemötande

På anläggningen blir du bemött som du förväntar dig att man ska bli. Vi håller en hög servicenivå och gillar verkligen det vi håller på med.

Utrustning

Anläggningen har en traktor av märket New Holland 4050 – årsmodell 2012 som sköter om de dagliga aktiviterna. Vi har egen ridhusharv, harv, snöplog, sandaggregat, konstgödselspridare, besprutningsaggregat, tippbart släp och balklämma. Detta borgar för en funktionell verksamhet med få driftstopp. Utöver detta så har vi en New Hollan 10 tons grävmaskin för att utföra markarbeten på anläggningen med.

Fika

Det finns möjlighet att köpa en god kopp kaffe, raw food bar, eko juice etc i våra stall.

Personal

På anläggningen finns det personal dagligen för att sköta om / supporta våra stallgäster – det är en trygghet för er som hyr av oss.